pályázatok őstermelőknek 2023

5 millió vissza nem térítendő támogatás őstermelőknek

Az őstermelőknek Magyarországon jelenleg nincs olyan jelenleg is aktív vissza nem térítendő támogatási program, amely 5 millió forintot nyújtana számukra. Azonban számos olyan pályázat áll rendelkezésre, amelyek lehetőséget nyújtanak az őstermelők számára támogatások igénybevételére.

Például a Vidékfejlesztési Program keretében az őstermelők számára is elérhetőek támogatási lehetőségek, mint például az ökológiai gazdálkodás támogatása, a kisüzemi sörfőzdék fejlesztése, vagy akár a szarvasmarha-tenyésztés támogatása. Ezek a pályázatok általában a projekt költségeinek egy meghatározott százalékát fedezik, így a támogatás mértéke és összege változó.

A pontos információkért és a lehetőségek feltételeiről érdemes keresni az illetékes szervezeteket, például az Agrárminisztériumot vagy az önkormányzatokat, valamint szakmai szervezeteket, mint például a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz).

Mezőgazdasági pályázatok 2023

Állattartó telepek fejlesztésének támogatása pályázat 2023

Az állattartó telepek fejlesztésének támogatása számos pályázati lehetőséget kínál 2023-ban Magyarországon. Ezek a pályázatok lehetővé teszik az állattartók számára, hogy modernizálják és javítsák telepeik infrastruktúráját, állatjólétét, valamint a termelés hatékonyságát.

Az Európai Unió által finanszírozott Vidékfejlesztési Program keretében több olyan támogatási lehetőség is elérhető, amelyek az állattartó telepek fejlesztését célozzák. Például a mezőgazdasági termelők és állattartók jogosultak lehetnek a mezőgazdasági kistermelők támogatására (MKT), amely támogatás keretében lehetőség van az állattartó telepek korszerűsítésére.

Emellett az Agrárminisztérium is kiír pályázatokat az állattartó telepek fejlesztésére. Az állattartó telepek energiahatékonyságának javítását célzó pályázatok mellett támogatás elérhető az állatjóléti és környezetvédelmi feltételek javítására, valamint az állattenyésztési technológiák modernizálására is.

Az állattartó telepek fejlesztésének támogatása érdekében azonban érdemes folyamatosan figyelni a kiírt pályázatokat és szakértő segítségét kérni a megfelelő pályázatok kiválasztásához és a pályázatok kidolgozásához.

Ültetvénytelepítési támogatás 2023

Az ültetvénytelepítési támogatás a mezőgazdasági termelők számára nyújt támogatást az új gyümölcs- és szőlőültetvények telepítéséhez, valamint a meglévők megújításához és bővítéséhez. Az Európai Unió és a magyar kormány által biztosított forrásokból finanszírozott támogatás célja a vidéki területek és a mezőgazdaság fejlesztése, valamint az agráriumban dolgozók támogatása.

A 2023-ra vonatkozó ültetvénytelepítési támogatás részletei és feltételei várhatóan a Magyar Államkincstár és az Agrárminisztérium honlapján lesznek elérhetőek a következő hónapokban. Ajánlott figyelni az aktuális pályázatokat és lehetőségeket a fenti forrásokon keresztül.