kortárs lakberendezési stílus

A kortárs lakberendezési stílus

A kortárs lakberendezési stílus több stílus funkcióit foglalja magába, mint például a minimál vagy a modern stílus.

A legfőbb jellemzői ennek a stílusnak a funkcionalitás, az egyszerűség és a kifinomultság. A stílusban legfőképpen a huszadik század végén divatba jött különleges tervezési megoldásokágyazódtak be, ezért sokan modern lakberendezési stílusként is említik meg.

A kortárs stílust jellemzik a semleges színek, mint a barna, krém, bézs és szürke, ugyanakkor előszeretettel használják a fekete és fehér színeket is. A kiegészítőkhöz és díszekhez soha nem használnak kontrasztos színeket.

Például, ha a falakat fehérre színezzük, absztrakt festményeket élénk színekkel válasszunk. Azonban ha a falakat erős színekre festjük, a dekorációk is semleges színűek legyenek. Hogy elkerüljük a monotonitás hatását érdemes egy-egy erős színű bútort elhelyezni a helyiségben.

A bútorok nagyon egyszerűek, dekoráció nélküliek és lehetőleg világos vagy nagyon sötét színűek legyenek. Az alapja a kortárs lakberendezési stílusnak a minimalista megjelenés, egy tágas és világos tér kialakítása.

A kortárs lakberendezési stílusdekorációi legfőképpen fém, üveg, kő és faanyagokból készülnek. „A kevesebb néha több”elv alapján elindulva kevés kiegészítőt kell használnunk, de annál hatásosabbakat. A kortárs lakberendezési stílus alapja a dekorációk kulcsfontosságú elhelyezése a térben.

Kapcsolódó szolgáltatások

konyhabútor asztalos Budapest